woensdag 18 juli 2012

Mijn feest

Op deze schrijfopdracht van 18 juli 2012 reageerde Martha met een sprankelend verhaal!

Vandaag een beetje feestelijke opdracht, omdat het de tweehonderdste is!
Stel dat een rijke vriend je in staat stelt om een mooi feest te geven. Op geld hoeft niet gelet te worden. Dus, als alles kon: wat zou je dan voor feest geven? Wie zou je uitnodigen? Welke locatie kies je uit? Wat voor muziek wil je dat gespeeld wordt? Hoe zou het feest verlopen, denk je? 
Dit feest gaan we vieren op een schitterend cruise-schip, het schip van Prins de Lignac. Het ligt in de haven van Cannes. Ik heb onze hele familie uitgenodigd, we zijn met zo'n 17 personen. We worden thuis afgehaald met een luxe witte limousine en naar het vliegveld gebracht. Daar ligt een rode loper uit naar het toestel waarmee we naar Cannes zullen vliegen. En ook daar staat vervoer voor ons klaar om ons naar het schip te brengen, dit keer open rijtuigen met witte paarden ervoor.
Het hele schip is prachtig versierd, gepavoiseerd moet ik eigenlijk zeggen en 's avonds feestelijk verlicht.
De bemanning staat in de houding als we aankomen en 2 hoornblazers geven een welkomstconcert. Het geheel trekt natuurlijk veel aandacht van het publiek, dat zich afvraagt welk hoog bezoek er nu weer aan boord gaat.
We worden ontvangen met champagne voor de volwassenen en een sprankelend frisdrankje voor de kinderen. En schalen met heerlijke toastjes en hapjes worden voor ons binnengebracht.
We hebben Wibi Soerjadi bereid gevonden die avond tijdens het diner te spelen.
Het diner is voortreffelijk en na het dessert gaan we dansen. Daarvoor is een hele garderobe aan boord gebracht met de prachtigste creaties en in diverse maten. Zoiets moois heb ik nog nooit gedragen en ik voel me de koningin. Nu wordt de muziek verzorgd door een ensemble dat het repertoire uit de jaren 50-60 speelt en waarop we heerlijk kunnen dansen. Iedereen geniet en uren later zoeken we doodmoe ons nachtelijk onderkomen op. Prachtige luxe kamers voor iedereen en comfortale bedden.
's Morgens schuiven we allemaal weer opgewekt aan voor het ontbijt, dat ook heel uitgebreid is en door bedienden op tafel geserveerd wordt. Iedereen heeft prima geslapen en is weer in een heel goed humeur. Al moet er vandaag helaas al weer afscheid genomen worden van dit luxe leventje. We worden weer met een koets naar het vliegveld gebracht en daar staat tot ieders verrassing geen vliegtuig klaar maar een aantal zeppelins ! En daar maken we de terugtocht mee naar ons lage landje. Het is prachtig weer en het wordt een fantastische tocht. Als we landen op Rotterdam Airport staan ook daar weer de witte limousines klaar om ons naar huis te brengen. We nemen afscheid van elkaar en zullen nog heel veel terugdenken aan dit droomfeest. (of was het een droom?)

                                                                                     Martha

Geen opmerkingen:

Een reactie posten