zondag 15 januari 2012

Hoe ga je te werk (3)

Ervaringen van de schrijfcoach: Sommige schrijfopdrachten zijn zó midden in de roos, dat er een lang stuk tekst ontstaat, met herinneringen, filosofische beschouwingen, visies op het onderwerp etc. Dat is prachtig, een teken dat je het er voor over hebt om geconcentreerd aan de slag te gaan met schrijven. Ik persoonlijk ken niets mooiers!

Af en toe schrijft iemand zomaar opeens in dichtvorm, rijmend of niet rijmend. Of er ontstaat een column: een al dan niet humoristische gebeurtenis wordt beschreven, gekoppeld aan een ander voorval, aan het eind van de tekst grijpt men weer terug naar het begin zodat de tekst één geheel wordt, het belang wordt gerelativeerd … Om kort te gaan: een rasechte column. Ook goed!
Alle schrijvers zullen merken dat ze op weg zijn naar hun eigen stijl, of een van de stijlen die bij hen passen. Een prachtig creatief proces.

Wat de inhoud van de schrijfopdrachten betreft: ik wissel de opdrachten die een beroep doen op je herinnering af met stimulerende vragen over je ervaringen of je mening over een bepaald onderwerp.
We hebben een heel jaar, zelfs 366 schrijfmogelijkheden, aangezien het een schrikkeljaar is. Er komt dus van alles aan bod! Dein maar mee op de golven van de inspiratie.

Mia Meijer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten